De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, hebben mij geïnspireerd tot het ontwikkelen van een eigen methodiek, de Yi-methode. Deze behandelmethode omvat een breed scala aan ontspanningstechnieken en oefeningen die jou helpen om jouw lichaam en geest tot rust te laten komen. Je leert de ademhaling te optimaliseren door jouw middenrif te ontspannen. Hierdoor zul je weer opgelucht en met een glimlach van het ontspannen gevoel kunnen genieten.

Door een breed scala aan oefeningen, leer je aan de hand van de Yi-methode jouw motoriek te verbeteren en mede hierdoor spanningen en blokkades zelf op te lossen. Je zult merken dat je snel vooruitgang zult boeken en beter in je vel komt te zitten. Het wordt makkelijker sociale contacten te leggen en om in het hier en nu te leven, zonder constant zorgen aan het hoofd te hebben, of voortdurend stil te staan bij de lichamelijk en/of geestelijke pijn. Door het loslaten van spierspanningen, leer je ook al het andere wat stagneert los te laten zodat je weer vooruit kunt komen in het leven.

Boek ter ondersteuning

 

 

Met behulp van psychologen, osteopaat en zijn naasten en alle opgedane kennis, bracht Wim Maulany in 2012 vol trots zijn eerste boek uit over de Yi-methode; “De Yi methode, sleutel tot gezondheid”. In dit boek omschrijft hij zijn methodiek stap voor stap.