Tai-chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die leidt tot ontspanning van lichaam en geest. De volledige naam is Tai-chi chuan. Chuan betekent ‘vuist’ of ‘boksen’. Het kernbegrip is echter ‘chi’, oftewel ‘innerlijke energie’. Deze energie wordt via meridianen naar alle delen van het lichaam gevoerd. Volgens de Oosterse filosofie is chi de essentiële kracht die altijd moet stromen, want blokkades leiden tot ziekte en gebrek.

Jouw leven in balans

Tai-chi is geschikt voor iedereen. Door Tai-chi leer je tijdens de langzame, vloeiende bewegingen de spanning in je lichaam waarnemen en vervolgens los te laten waardoor je alle spieren goed met elkaar in harmonie kan brengen en tot een diepe lichamelijke ontspanning komt.

Als gevolg van het jachtige leven houden veel mensen continue spanning in hun spieren vast. Met het beoefenen van Tai-chi worden de spieren ontspannen, de pezen en gewrichtsbanden soepeler. Hierdoor kunnen klachten zoals nek-, schouder-, en rugklachten verminderd of geheel verdwijnen. Eén van de basisprincipes van Tai-chi is stabiliteit. Door het gedoceerd overbrengen van het lichaamsgewicht wordt zowel de fysieke stabiliteit als het evenwicht in balans gebracht.

Kennismakingslessen

Wil je Tai-chi zelf uitproberen en beleven?
Er is gelegenheid om 2 of 3 kennismakingslessen te volgen in: Wierden, Almelo, Hengelo.
Kosten: 2 lessen €8,00  / 3 lessen €10.00

Vind je het leuk? Word dan lid. Voor € 30,- per maand (+ eenmalig € 18,- inschrijfgeld).

Tijden en Locaties

Dag
Dag
Tijdstip
Waar
Maandag
13:30 – 14:30 uur
Wilhelminastraat 17 Wierden
Zaterdag
11..00 – 12.00 uur
Wilhelminastraat 17 Wierden
Woensdag
19:30 – 20:30 uur
Jan Prinsstraat 1, Hengelo