Tai chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die leidt tot ontspanning van lichaam en geest. De volledige naam is Tai Chi Chuan. Chuan betekent ‘vuist’ of ‘boksen’. Het kernbegrip is echter ‘chi’, oftewel ‘innerlijke energie’. Deze energie wordt via meridianen naar alle delen van het lichaam gevoerd. Volgens de Oosterse filosofie is chi de essentiële kracht die altijd moet stromen, want blokkades leiden tot ziekte en gebrek.

Jouw leven in balans

Tai-chi is geschikt voor iedereen. De langzame, vloeiende bewegingen, ademhaling en concentratie laten jouw innerlijke energie beter stromen. Ze zijn heilzaam voor de spieren, de gewrichten en de bloedcirculatie. Bovendien bevordert Tai-chi de stofwisseling en het functioneren van organen en weefsels.

Met Tai-chi wordt het gehele lichaam op drie fronten getraind:

  1. jouw spieren worden sterker en soepeler zonder dat ze al te veel belast worden
  2. jouw algehele fysieke conditie verbetert, met name het immuunsysteem, waardoor allerlei klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen
  3. jouw onrust wordt omgezet in rust, waardoor je meer in balans komt

Tai-chi chuan heeft veel mensen geholpen bij de behandeling van diverse gezondheidsproblemen. Zoals een slechte bloedcirculatie, een hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen, schouderklachten, rugpijn, verminderde vitaliteit, zenuwstoornissen en fibromyalgie. Er is veel aandacht voor de vergroting van het lichaamsbewustzijn. Hierdoor kun je signalen in het lichaam beter waarnemen en je beter ontspannen.

Tai-chi chuan wordt tijdens de lessen vrijwel altijd uitgevoerd in combinatie met de Yi-methode.

Gratis proeflessen

Wil je Tai chi zelf uitproberen en beleven? Kom dan vrijblijvend naar de proeflessen. Dat kan elke dag. De eerste twee lessen zijn gratis.

Vind je het leuk? Word dan lid. Voor € 28,- per maand (+ eenmalig € 18,- inschrijfgeld) kun je onbeperkt, dus dagelijks, meedoen met de Tai chi lessen in Almelo, Hengelo, Nijverdal en Wierden.

Tijden en Locaties

Dag
Tijdstip
Waar
Maandag
13:30 – 14:30 uur
Wilhelminastraat 17, Wierden
Dinsdag
9.30 – 10.30 uur
Hofkampstraat 96, Almelo
Dinsdag
18:30 – 19.30 uur
Park de Kotten 319, Enschede
Woensdag
19:30 – 20:30 uur
Jan Prinsstraat 13, Hengelo
Donderdag
20:00 – 21:00 uur
Portlandweg 7, Nijverdal
Vrijdag
18.00-19.00 uur
Willem de Clerqstraat 23a, Almelo
Zaterdag
11:00 – 12:00 uur
Wilhelminastraat 17, Wierden
Zaterdag
14:30 – 15:30 uur
Wilhelminastraat 17, Wierden