Qigong

Qigong is een van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunde, meestal aangeduid met TCM (Traditional Chinese Medicine). Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; gong betekent: vaardigheid. Qigong kun je dus vertalen als: ‘het beheersen of werken met levensenergie’.

Qigong wordt vooral toegepast voor geneeskundige en martiale doeleinden en kent voor iedere toepassing verschillende methoden en technieken. Door specifieke bewegingspatronen en ademhalingstechnieken brengt Qigong lichaam en geest in evenwicht. Dit heeft een zeer positieve werking op de gezondheid, zowel preventief als curatief.

Een speciale vorm van Qigong is de lachtherapie. 

Pitjit

Pitjit is een Indonesische massagevorm die vanuit de traditie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar gezinsleden elkaar pitjitten (masseren) in het geval van ziekte of vermoeidheid, wordt deze massagevorm in onze praktijk toegepast ter ontspanning en het behandelen van lichamelijke klachten.

Dorn-therapie

De Dorn-therapie concentreert zich op de wervels, zenuwen en bindweefsels rondom de wervels. Met de duimen wordt lichte druk uitgeoefend om de positie van de wervels te corrigeren. Hierdoor worden blokkades in het zenuwstelsel en de bloedsomloop opgeheven, zodat het lichaam zich op natuurlijke wijze kan herstellen.

Shiatsu-therapie

Deze klassieke massagetechniek is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de diepere weefsels. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen en een groot aantal ziekten te behandelen.

Relaxatiemethode of Cuppen

Cuppen is een techniek waarbij de huid vacuüm wordt gezogen, om zo de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te drijven.

Stoelmassages

Stoelmassages zijn kortdurende, effectieve drukpuntenmassages aan schouders, nek, armen, handen, hoofd en rug. Deze massagevorm is speciaal ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken, waardoor met name de spieren in de nek en schouders verkrampen. Dit kan op den duur leiden tot stoornissen in de bloedsomloop, vermoeidheid, hoofdpijn of RSI. Stoelmassage ontspant de spieren die het meest te lijden hebben van stress. De afvalstoffen uit die spieren worden afgevoerd en de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar onder andere  de hersenen wordt verbeterd. Na 15 minuten voelt u zich ‘opgefrist’, u bent energieker en meer ontspannen. Beginnende gezondheidsklachten kunt u voorkomen en verhelpen door regelmatig stoelmassages te nemen.