Kungfu Eagle Claw

Kiezelsteen demonstratie: https://www.youtube.com/watch?v=FdG_IUpc1XE
http://evenementwijzer.nl/wedstrijden

Kungfu volgens het traditioneel Noord-Chinese systeem Fann Tzi Ying Jow Pai(Eagle Claw), is een systeem sport om lichamelijk fit te blijven. Het is zeer geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kungfu kunt u beoefenen als sport; voor zelfverdediging en voor de lichamelijke conditie, maar ook als vorm van kunst in lichaamsbeweging. Kungfu Eagle Claw (adelaarsklauw) is onder andere bekend vanwege de bijzondere en krachtige grijptechnieken.

Eagle Claw Kungfu wordt vooral gekenmerkt door de krachtige klauwtechnieken. Door het beoefenen van Eagle Claw-technieken wordt de tegenstander uitgeschakeld door zijn gewrichten te klemmen of te breken, of op bepaalde zenuwpunten te drukken. De nadruk ligt op het onder controle houden van de tegenstander.

Levi ontvangt van de Burgemeester een prijs (sportman van jaar 2016)
– https://www.apeldoornsstadsblad.nl/reader/49008/785003/kungfu-meer-dan-een-gevechtskunst-levi-gaat-lesgeven-in-apeldoorn

Eagle Claw-technieken zijn gebaseerd op vinger- en gewricht-technieken en op technieken van polskracht, armen en benen. Zonder deze oefentechnieken is de Eagle Claw niet effectief. Een goed ontwikkelde Eagle Claw-beoefenaar kan zijn tegenstander uitschakelen zonder hem te verwonden. Eagle Claw veroorzaakt alleen schade wanneer het onvermijdelijk is. De beoefenaar moet het ene moment zo hard zijn als een berg en het andere moment zo meegaand als een grassprietje in de wind.

Een paar kernprincipes zijn: economisch bewegen, de kracht van de tegenstander overnemen en techniek gebruiken in plaats van brute kracht.

Kungfu-bewegingen hoort u in een bepaald ritme uit te voeren. Dit stimuleert de coördinatie van de spieren en de hersenfunctie. Tevens bevordert het de functie van het geheugen en vermindert het de kans op gewrichtsproblemen. Door de botten in verschillende richtingen te belasten tijdens de Kungfu-vorm (seriebewegingen) bevordert u ook nog eens de botaanmaak en de stevigheid en kracht van de botten. Kungfu is niet alleen een lichamelijke oefening of een set van technieken voor zelfverdediging. Het ontwikkelt bij de beoefenaar een functionele lichaamsbeheersing tot in de kleinste motorische details. Om dit te bereiken, moet de leerling zijn of haar wilskracht ontwikkelen.

Wanneer de wilskracht sterk is, en gericht op het trainen van lichaam en geest, neemt het zelfvertrouwen toe. Hierdoor ontstaat een beter functioneren in het dagelijks leven, want de Kungfu-beoefenaar durft bijvoorbeeld initiatieven te nemen. Het Kungfu Eagle Claw-systeem is absoluut een unieke training in zelfbeheersing. Een vorm (een van de seriebewegingen) duurt ongeveer 1 minuut waarbij 100 spieren worden gebruikt. De vorm is een essentieel deel van de training. Het gaat om een nauwkeurige uitvoering, waarbij alle spieren optimaal worden gebruikt en er veel verschillende bewegingen worden uitgevoerd. Dit bevordert kracht, coördinatievermogen, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.
Dagelijks opgebouwde blokkades in het lichaam kunnen hiermee effectiever opgeheven worden. De kunst is om de bewegingen vloeiend en praktisch uit te voeren, met volledige en oprechte aandacht. Hierdoor steekt u absoluut beter in uw vel en gaat u zich zelfverzekerder voelen.

Link:
http://laufatmangeagleclaw.com/
https://www.youtube.com/watch?v=FdG_IUpc1XE
http://www.wushucup.com
http://www.yingjowpai.com/
http://fightingarts.com/reading/article.php?id=131

Winnaars Internationaal Kungfu-cup 2010
Ruben Maulany 1e plaats, Goud (Eagle claw handvorm), Levi Maulany 2e plaats, Zilver (Eagle claw handvorm)