Guiness Book

Notering in het Guiness Book of Records

Op 18 april 1988 werd het wereldrecord in de categorie zijtrappen door Wim Maulany verbroken. Dit deed hij door in een tijd van 2 minuten en 32 seconden 405 zijtrapbewegingen te maken en twee planken door te trappen.

Een prestatie die alleen kon worden neergezet door zijn kwaliteiten als meester in de Chinese bewegingsleer en door de beoefening van de Yi-methode. Door deze methode was het zelfs tijdens het neerzetten van deze topprestatie mogelijk om zijn lichaam te ontspannen en zijn hartslag laag te houden. Hierdoor bleef hij beter in balans  zonder verkrampt of uitgeput te raken.

Zelfs nu plukt hij nog de vruchten van zijn vermogen om zijn lichaam te ontspannen. Als vitale zestiger geeft hij, naast zijn werk als gerenommeerd therapeut, ook nog steeds met veel enthousiasme les in Bak Shaolin Eagle Claw Kung Fu, Tai-chi chuan en de Yi methode.

Een notering in het Guinness book of records, een welverdiend eerbetoon aan Wim Maulany; een gerespecteerd docent, met een dijk van een conditie, beheersing van de Chinese bewegingsleer en kennis in zijn vakgebied.

Topai

Banner ontvangen op 27 sept. 2017 bij de 35 jarige jubileum Wim Maulany
Op de achtergrond de grote Banner van de Internationale Traditionele Eagle Claw Kungfu van de Lau Fat Man.
Foto van links naar rechts. Lily Lau (8e generatie Grandmaster),  Burgemeester H. Robben en Wim Maulany