Shiatsu-therapie

Shiatsu stelt zich als voornaamste doel ziekte te voorkomen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken. Tevens wordt het lichaam ontwikkeld die in staat is ziektes te weerstaan.

Shiatsu is een behandelingsmethode die uitsluitend wordt toegepast met duimen, vingers en handpalmen. Druk op bepaalde punten van het lichaam leidt er toe dat ontregelingen worden opgeheven en gezondheid wordt hersteld of onderhouden.

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt energie doorheen. Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen.

Door middel van diagnose spoort de shiatsu-therapeut op waar de blokkades zich bevinden, die tot klachten kunnen leiden aan de verbonden organen. Diagnose vormt daarmee een belangrijk onderdeel van de behandeling omdat hiermee de oorzaken van ziekte opgespoord worden.

Met behulp van bepaalde technieken oefent de shiatsutherapeut druk uit op de gediagnotiseerde meridianen in het lichaam. Hiermee wordt blokkade opgeheven en opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid. De hoeveelheid druk wordt tijdens de behandeling aangepast aan de constitutie en de conditie van de cliënt.