Overige behandelmethodes

Pitjit
Pitjit is een Indonesische massagevorm die vanuit de traditie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar gezinsleden elkaar pitjitten (masseren) in het geval van ziekte of vermoeidheid, wordt deze massagevorm in de praktijk van Wim Maulany toegepast ter ontspanning en het behandelen van lichamelijke klachten.

Dorn-therapie
De Dorn-therapie concentreert zich op de wervels, zenuwen en bindweefsels rondom de wervels. Met de duimen wordt lichte druk uitgeoefend om de positie van de wervels te corrigeren. Hierdoor worden blokkades in het zenuwstelsel en de bloedsomloop opgeheven, zodat het lichaam zich op natuurlijke wijze kan herstellen.

Klassieke, diepe weefsel behandeling
Deze massagetechniek is gericht op het stimulieren van de doorbloeding van de diepere weefsels. Shiatsu-therapie (drukpuntmassage) – ook als stoelmassage mogelijk Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten te behandelen.

Relaxatiemethode of Cuppen
Cuppen is een techniek waar de huid wordt vacuumgezogen, om zo de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te drijven.

Qigong
Qigong is een reeks oefeningen uit de Chinese bewegingsleer waarbij de nadruk ligt op lichaamshouding, ademhaling en het laten stromen van Qi (lichaamsenergie) om zo de balans in lichaam en geest te herstellen.

Integrale methode
Wim Maulany baseert zijn behandelprogramma’s op de levensstijl en de individuele mogelijkheden van zijn clienten. Hij stelt hierbij nauwkeurig een plan op om de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van zijn clienten te verbeteren en voor lange duur in balans te brengen.

Stoelmassages
Stoelmassages zijn kortdurende, effectieve drukpuntenmassages aan schouders, nek, armen, handen, hoofd en rug. Deze massagevorm is special is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken, waardoor met name de spieren in de nek en schouders vekrampen. Dit kan op ten duur leiden tot stoornissen in de bloedsomloop veroorzaken of leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn of RSI. Stoelmassage ontspant de spieren die het meest te lijden hebben van stress. De afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd en de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar onder andere  de hersenen wordt verbeterd. Na 15 minuten voelt u zich ‘opgefrist’, u bent energieker en meer ontspannen. Beginnende gezondheidsklachten kunt u voorkomen en verhelpen door regelmatig stoelmassages te nemen.