Patiënt ervaring

MIJN ERVARING MET DE YI-METHODE

‘Ik leer de grenzen van mijn lichaam nu beter aan te voelen’

Mijn naam is Suzanne. Ik ben inmiddels 28 jaar en na een lange medische geschiedenis in 2012 officieel gediagnosticeerd met het Ehlers Danlos Syndroom type III; een genetische aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd en de gewrichten dusdanig hypermobiel zijn dat ontwrichtingen in mijn geval bijna aan de dagelijkse orde waren.

Het is een ziekte die ervoor zorgt dat er dagelijks veel spierspanningen ontstaan, doordat het enkel mijn spieren zijn die de gewrichten bij elkaar houden. Spierspanningen die er op hun beurt weer voor zorgen dat zenuwen en bloedbanen worden afgeknepen, waardoor er pijnklachten, spierontstekingen en gevoelloosheid in de ledematen ontstaan.
Ik sliep slecht en was continu gespannen uit angst om weer wat te ontwrichten. Verder had ik moeite met mijn coördinatie en bouwde ik hierdoor onevenredige spierspanningen op, waardoor ik de gewrichten in mijn lichaam als het ware uit hun natuurlijke positie trok. Dit zorgde voor veel pijnklachten. In het verleden kreeg ik daarom regelmatig zware medicijnen tegen de pijn, medicijnen om de spieren te verslappen, medicijnen tegen spierontstekingen en medicijnen om te kalmeren. Door al deze medicijnen had ik het gevoel niet meer te leven, enkel te bestaan.
Via een bekende kwam ik toen bij Wim Maulany terecht. Binnen één jaar heb ik door zijn behandeling met de Yi-methode in combinatie met de oefeningen die ik van hem meekrijg, zo’n vooruitgang kunnen boeken, dat ik met alle medicijnen heb kunnen stoppen, en het ziet er zelfs naar uit dat ik nog lang niet invalide ga worden. Ik leer de grenzen van mijn lichaam nu beter aan te voelen, mijn lichaamshouding tijdig te corrigeren en mijn spieren te ontspannen, waardoor ik een groot deel van de klachten zelf kan voorkomen of zelfs geheel heb kunnen laten verdwijnen.
De pijn is stukken minder, de spierspanningen in mijn lichaam nemen af en ik genees stukken sneller van blessures en spier-/ zenuwontstekingen. Ik kan ook weer slapen, mijn ademhaling is verbeterd, mijn hartslag is regelmatiger en ik voel me niet meer zo onrustig. Bovendien zijn mijn motoriek en coördinatie ook gigantisch vooruitgegaan, waardoor ik nu weer normaal kan lopen en zelfs weer kan sporten!

Dankzij de Yi-methode durf ik gewoon onbezorgd te genieten en in mijzelf te vertrouwen. Door de behandelingen van Wim Maulany ben ik mentaal tot rust gekomen, heb ik geleerd los te laten, mijzelf te accepteren en met al het plezier in het hier en nu te leven. Een leven dat ik, ondanks mijn aandoening en alles wat erbij hoort, nu voor geen goud meer zou willen wisselen.
————————————————————————————————————————————————————————————
28-62014
Ik raakte geïnteresseerd in Tai Chi omdat het me een goede manier leek om me fysiek en mentaal te leren ontspannen.

In het verleden waren er nogal wat moeilijke dingen op mijn pad gekomen en ik merkte dat ik me daardoor soms nog gespannen voelde. Na afloop van een Tai Chi les vertelde Wim dat hij daarvoor ook een behandeling had, waardoor je kunt leren om in de loop der jaren opgebouwde (spier)spanning in je lichaam los te laten. Ik besloot het te proberen en ik merkte goed het resultaat. Je gaat je meer ontspannen voelen en je gaat ook beter functioneren in het dagelijks leven, omdat je je fysiek beter voelt. Ook heb ik het boek “de Yi methode” van Wim gelezen. Ik vond dit heel leerzaam en interessant.
Al met al kan ik zeggen dat het me echt geholpen heeft en ik zou het dan ook zeker aanraden!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Noltes
————————————————————————————————————————————————————————————
4-4-2014
Carpale Tunnel Syndroom (CTS)
Mijn ervaring met de behandeling van Wim Maulany
Mijn rechterhand was geopereerd omdat ik carpale Tunnel Syndroom (CTS) had gehad.
Daarna kreeg ik steeds meer last met mijn middelste vinger, een verdoofd  en pijnlijk gevoel.
Mijn linkerhand begon geleidelijk ook dezelfde last te krijgen net zoals mijn rechterhand.
Via een tip wil ik het laten behandelen en niet opereren.
Bij Wim heb ik de behandeling laten doen en kreeg ik ook een oefening mee om thuis de vingers soepel te houden waardoor de zenuw uit zijn beklemming kwam. Niet alleen oefening voor de vingers maar ook voor mijn armen.
Door de behandeling en het uitvoeren van de bijhorende oefeningen thuis heb ik geen last meer van.
Maria Bijvank.
———————————————————————————————————————————————————————

28-2-2014
Yi methode Wim Maulany

De Yi methode is een bewegingsvorm die mij bewust maakt van subtiele spanningen in mijn lichaam. Middels langzame en vloeiende bewegingen worden spanningen en blokkades in mijn lichaam opgeheven zodat de energie weer vrij kan stromen. De Yi methode hersteld de natuurlijke balans tussen geest en lichaam. In mijn werk moet ik veel nadenken en veel beslissingen nemen waarbij ik vaak stress ervaar. Ongemerkt bouwt zich dan spanning op in mijn nek, schouder, buik of middenrif. Veelal ben ik mij hiervan niet bewust in de drukte van alledag. Met de Yi methode kan ik deze fysieke spanning vroegtijdig opsporen, aandacht geven en neutraliseren. Zo voorkom ik klachten, omdat de spanning niet de kans krijgt zich vast te zetten in mijn lichaam.
Alfred Hospers

——————————————————————————————————————————————————————————-

25-2-2014
Mirgraine

Wim heeft mij met zijn unieke therapie geholpen te leren ontspannen. Daardoor heb ik geen last meer van migraine en nekklachten.
Geplaatst door: Annette Koenderink
—————————————————————————————————————————————————————————–

28-01-2014
Tijdens het hardlopen van lange afstanden kreeg ik na twee uur altijd last van vermoeide schouders. Ik wist dat dit kwam door overmatige spierspanning, maar hoe zeer ik ook mijn best deed, het lukte me maar niet mijn schouders gedurende lange tijd achter elkaar ontspannen te houden.

Om te leren mijn schouders te ontspannen heb ik besloten de Yi-methode van Wim te proberen. En waarachtig, dat heeft mij buitengewoon goed gedaan. Met het grootste gemak én ontspannen schouders ren ik nu zeer lange afstanden. Maar de lessen van Wim hebben mij nog veel meer opgeleverd. Ik heb geleerd mijn lichaam écht met aandacht te voelen en daar geniet ik met volle teugen van. Ik geniet van de ontspanning die ik voel en ik geniet van de souplesse van mijn bewegingen. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook bij heel alledaagse handelingen, zoals bijvoorbeeld het openen van een deur, het optillen van een glas, of het snijden van groenten.

Het genot dat ik van binnen voel is kennelijk ook van buiten te zien. Niet zelden krijg ik van mensen om mij heen complementen over hoe ontspannen ik er uit zie en hoe vloeiend ik beweeg. En het geeft mij veel voldoening om te zien hoe je met een glimlach op je gezicht, een frons bij een ander kunt doen verdwijnen.
Dit alles dankzij de Yi-methode van Wim!

Danny


15-01-2014
De Yi-methode. Een techniek, een filosofie, een manier van bewustwording. Het principe is eigenlijk heel simpel, maar de effecten zijn zo omvangrijk dat ik er wel een boek over zou kunnen schrijven.

Om eerlijk te zijn was ik in het begin heel sceptisch. Rust, overgave en ontspanning. Het klonk zo ontzettend prettig om dit te kunnen, maar anderzijds leek het met mijn karakter bijna een onmogelijke opgave. Toch besloot ik om het toch een kans te gunnen.

Daar stond ik dan, als jonge meid met een gigantische lading energie en met sterke begeerte voor extreme sporten, een eerste dappere poging te doen om mee te komen bij de Tai-chi Chuan les. Geen adrealine, geen krachtexplosies, geen snelheid, afleiding of regelmatige bezoekjes aan de EHBO. Enkel en alleen: hand boven, hand onder, links, rechts, lachen en ontspannen.
Dit was wel eventjes een hele andere koek dan met 70 kilometer per uur op de fiets van een berg afdenderen.

Toch vertrouwde ik op het advies van mijn therapeut dat dit goed voor mij zou zijn. Dus de volgende les ging ik weer. En ik bleef komen. In het begin was het misschien meer uit nieuwsgierigheid, omdat ik perse wilde weten wat ik dan zou moeten gaan voelen. Maar toen het kwartje eenmaal viel, werd het mij pas duidelijk wat ik al die jaren gemist had.

Ik gooide het roer om, stopte met alle andere sporten en ging terug naar de basis; mijzelf. Ik ging vaker naar Tai-chi Chuan en ging ook deelnemen aan Kung Fu. Ik volgde het advies op om iedere dag minimaal een half uur te trainen, stil te leren staan bij mijn eigen lichaam en goed voor mijzelf te zorgen.

Sindsdien gaat het met stappen vooruit. Het trainen gaat makkelijker, ik ben beter in staat de routines te onthouden en ik heb minder last van spierpijn en blessures. Hierdoor ben nu zelfs in staat om zonder fysiotherapie, medicijnen of revalidatietrainingen door het leven te gaan.
Door de Yi-methode heb ik geleerd terug te keren naar mijzelf, de grenzen van mijn lichaam aan te voelen en mijzelf te accepteren. Opgekropte emoties, gedachtes en spanningen heb ik leren loslaten, waardoor ik nu weer met een gerust hart kan ademhalen en de storm in mijn hoofd is gaan liggen. Ik ben een tevreden mens geworden. Een zelfverzekerde, spontane jonge vrouw, die geleerd heeft weer positief in het leven te staan.

Alhoewel het allemaal misschien wel heel erg optimistisch klinkt, heeft de Yi-methode in combinatie met de oosterse bewegingsleer mijn leven weer zin gegeven. Vandaar dat ik het ook zeker aan ieder ander, jong of oud, kan aanbevelen om op deze wijze tijd en energie in uzelf te investeren.

Een dankbare cliënt

————————————————————————————————————————————————————
12-01-2014
Migraine
Ik ben Jonathan en mij klachten waren hoofdpijn, nekpijn, migraine en slecht slapen.Met mijn klachten zijn wij op zoek gegaan naar iemand die mijn klachten kan behandelen. Nadat ik heb gekeken op de site en een afspraak had gemaakt, heb ik mij laten behandelen door meneer Maulany. De eerste keer was weinig verschil. Maar naar mate ik aantal meer werd behandelt kreeg ik door hoe rustig en ontspannen ik ervan werd en dat ik na de behandelingen geen last meer had van hoofdpijn of migraine. Ik merk echt veel verschil, dus als je last hebt van hoofdpijn of migraine, is meneer Maulany de juiste persoon.

Jonathan Wongsoikromo. 14 jaar.
—————————————————————————————————————————————————————————

31-12-2013

Slapeloosheid   

Ik ben Ivo,31 jaar ben getrouw met lieve vrouw en heb 2 schatten van kindere!

Ik rook en drink niet en sport veel, zoals hardlopen,wielrennen en ik heb de kwart triantlon gedaan.
Dus op het eerste oog niets mis mee, maar schijn bedriegt.
Ik heb namelijk toch last van een minderwaardigheidscomplex en dat zich uit in:
Negativiteit
Concentratieverlies
Lusteloosheid
Hyperventilatieklachte
Slapeloosheid

En met name slapeloosheid nam de laatste tijd weer wat ernstige vormen aan, zodoende ben ik bij Wim Maulany terecht gekomen.
Met een beetje ongeloof en twijvel heb ik de eerste behandeling ondergaan en wat blijkt…… het slapen is al geen probleem meer!!!

Een dikke 10 voor Wim, en hoe nu verder, dat blijft voor mij nog een vraag? Maar het is me wel duidelijk dat ik met mezelf aan het werk moet.

Wim alvast bedankt voor het resultaat.

Groetjes Ivo.

————————————————————————————————————————————————————-

21-08-2013

Minder last van mijn astma.
Door Yi-methode van Wim Maulany  kwam ik erachter hoe veel spieren ik onbewust de hele dag aangespannen hield. Het advies om eens een behandeling therapie te ondergaan was een schot in de  roos.
Het loslaten van deze spanning is veel moeilijker dan ik op het eerste gezicht dacht. Tijdens de behandeling word je heel erg  bewust gemaakt van deze spanning. Het ontspannen van de nek veroorzaakt weer spanning in ander lichaam delen. Het bewust ontspannen van het gezicht zorgt ervoor om terug te keren in het hier en nu. Je bent niet meer aan het denken je neemt je omgeving weer waar.
Het ontspannen van de middenrifspier geeft me meer lucht. Ik merk dat ik minder last heb van mijn astma. Het is heerlijk om meer ontspannen te kunnen zijn.
Ger Kolner

________________________________________________________________________________________________________________________
15-08-2013

Burn-out
Eind november 2008 kwam ik onverwacht thuis te zitten met een burn-out. Opeens gaf mijn lichaam aan dat het klaar was. Met coaching leerde ik me bewust worden van ingesleten patronen. Stap voor stap werd ik me er bewust van en ging ik op weg om beter naar mijn lichaam te luisteren en meer in het hier en nu te zijn. Mijn ontspanning zocht en vond ik in nieuwe hobby’s waaronder yoga en schilderen. Tijdens de yoga lessen ontdekte ik in plaats van steeds verder te ontspannen merk ik eigenlijk elke keer een stapje terug deed. Fysieke ontspanning in de vorm van loslaten van spanning in mijn spieren bleek een heel lastige te zijn. Met name spanning rond mijn middenrifspier voelde ik wel maar ik had geen idee hoe ik er iets aan kon veranderen.

Zo ben ik gaan zoeken op internet en kwam op de site van Wim Maulany uit. Ik schreef me in op een workshop om te leren de middenrifspier te ontspannen. Helaas bleken er te weinig andere geïnteresseerden op dat moment te zijn. Wim nodigde mij uit voor een privé-consult. Enigzins terughoudend reageerde ik hierop. Ook omdat ik twijfelde of het niet wat veel zou zijn – naast coaching en yoga – ik had me immers ingesteld op een eenmalig iets.

Wim wist me uit te leggen dat zijn methodiek niet te vergelijken was met andere vormen. Ik besloot toch een keer te komen en daar heb ik nog geen spijt van gehad. Vanuit de yoga had ik mijn focus vooral op de ademhaling het is alleen spanning vasthield rond mijn middenrif. Wim liet me voelen dat ik het op heel veel andere plaatsen ook doe – bijvoorbeeld in mijn nek, in mijn kuiten en knieën. Ook liet hij me zelf voelen dat als ik op een plek ontspan, de spanning direct naar een andere plaats gaat. Maar omdat mijn aandacht op die ene plek is (met mijn ademhaling) denk ik dat de spanning vermindert is. In hele kleine stapjes werken we samen aan het verder kunnen ontspannen van mijn lichaam. Niet alleen bij mijn middenrif, maar ook op ander plaatsen.  Ik ben blij dat ik Wim de kans heb gegeven te laten zien hoe hij mijn kan helpen.
Angela Monink

_______________________________________________________________________________________________________________________
07-08-2013

Pijnlijke schouders en nek
Al jarenlang had ik dagelijks last van pijnlijke plekken bij mijn schouders en nek. Ik heb al verschillende soorten therapie gehad maar geen enkele heeft baat gehad. Sinds ik bij Wim Maulany de shiatsu en yi-methode behandelingen heb, heb ik al heel veel minder last van deze klachten. Er zijn nu zelfs al dagen dat ik helemaal geen pijn heb. Ook ben ik iemand die graag alles onder controle heeft, veel pieker en daardoor vaak gespannen ben. Al na een paar behandelingen voelde ik me veel rustiger, pieker niet meer en gelukkig heb ik geen last gehad van heftige emotionele reacties. Ik heb gemerkt dat het helemaal niet eng is om ‘los’ te laten. En ik vind het wel zo prettig dat je tijdens de behandeling gewoon je kleren kunt aanhouden. Door de shiatsu en yi-methode behandeling kom ik er meer en meer achter waar ik spanning vasthoud en leer ik hoe ik de  spierspanning los kan laten en ook om het verschil te voelen. Vooral in mijn nek en bepaalde lichaamsdelen houd ik veel spanning vast, iets waar ik mij niet bewust van was. Na iedere behandeling voel ik dat alles veel ontspannender is. Ik ben inmiddels ook begonnen met tai-chi en yi-methode ontspanning. Hierbij leer ik steeds meer de spanningen in mijn lichaam te herkennen en los te laten. Hoe vaker ik het doe, hoe beter dat het gaat. Vooral de aandachtsoefening is erg fijn. Doordat ik ook de shiatsu-behandeling heb gehad lukt het me beter om bij de tai-chi bewegingen mijn aandacht bij mijn lichaam te houden en de spanningen los te laten. Hopelijk heeft iemand wat aan mijn ervaringen, ik kan het iedereen aanraden.
Wim, heel erg bedankt. M. Vincent

________________________________________________________________________________________________________________________
01-08-2013

Middenrifspier ontspannen
Ik ben met Wim Maulany eind 2012 in contact gekomen na het lezen van een krantenartikel in Tubantia over de Yi-methode. Ik zocht al een tijdje naar een manier om mij beter te kunnen ontspannen. Na het lezen van het boek dat Wim heeft geschreven over de Yi-methode heb ik mij bij Wim aangemeld voor lessen in Tai Chi en de Yi-methode. Wim gebruikt het ontspannen van de spieren als de manier om tot volledige ontspanning te komen. De Yi-methode maakt het mogelijk om voor jezelf te controleren of je spieren ontspannen zijn of niet. Wim gebruikt geen ademhalingsoefeningen, omdat je bij ademhalingsoefeningen niet controleert of je niet onbewust spierspanning vasthoudt, die de ontspanning in de weg staat.
Wat mij aanspreekt in de methode van Wim is, dat je je direct richt op het voelen van je lichaam en de spanningen die daar aanwezig zijn, en dat je door de Yi-methode en Tai chi zelf aan het oplossen van de spanningen kunt doen. Daarnaast helpen de massagebehandelingen van Wim mij ook de middenrifspier te ontspannen.
Ik ben bewuster geworden van spanningen die zich bij me opbouwen en kan ik er met de Yi-methode eerder iets aan doen.

Gerrit Knegt
________________________________________________________________________________________________________________________

28-07-2013

Fysieke klachten
Ruim 20 jaar doe ik dagelijks aan Yoga en meditatie. In de loop der jaren heb ik hiervoor verschillende docenten gehad waaronder in India, waardoor ik de nodige souplesse, ontspanning en concentratie ontwikkeld heb. Aangezien ik ook een aantal jaren aan actiefsport heb gedaan, bleef ik hangen bij Wim, toen ik hem toevallig op een beurs tegenkwam. Door mijn fanatieke sporten had ik wat klachten waarop hij ‘zijn licht’ liet schijnen, wat hij op een ontspannen doch uitgesproken manier deed, wat mij erg aansprak. Hierom ben ik een aantal keren bij hem in zijn praktijk geweest. Wim vertelde al snel zijn mening dat mensen welke Yoga beoefenen vinden, denken, dat ze goed kunnen ontspannen, maar hoe weet je dit vroeg hij zich af? Controleren was daarop zijn antwoord. Dit door het ‘nalopen’ van enkele essentiële lichaamspunten en voelen of er spanning op staat en deze door een combi van blijmoedig ontspannen bewegen. Recht ontspannen in lijn staan is hierbij een van de basiszaken. Ondertussen heb ik proefondervindelijk het nodige dankzij Wim geleerd, waardoor ik meer energie heb c.q. behoud en (nog) ontspannener ben. Het volgen van de Tai-Chi lessen is überhaupt dan ook een aanrader voor je lichamelijke en geestelijk welzijn.

Geplaatst door: Eric
_________________________________________________________________________________________________________________________
24-07-2013

Mijn ervaring met Yi-methode:
Ik ben begonnen met tai-chi omdat ik een paar jaar geleden steeds heel erg last van mijn rug had, vooral van mijn onderrug. Toen ik daar met een bevriende fysiotherapeut over sprak, raadde deze mij aan om misschien tai-chi te gaan doen. Dit had ook bij verschillende van zijn patiënten een zeer positief resultaat gehad. Ik ben toen bij verschillende tai-chi groepen gaan kijken maar kon er niet echt enthousiast van worden, totdat ik uiteindelijk bij Wim Maulany terecht kwam. Hier kreeg ik direct het gevoel van hier heb ik wat aan. Dit is iemand die er verstand van heeft, goed weet waar hij mee bezig is en die het ook op een goede manier kan overbrengen. Wim Maulany let erg goed op een juiste lichaamshouding en leert ons op een hele ontspannen manier yi-methode te beoefen. Dit werkt echt verfrissend waardoor. ik dan heel lekker in mijn vel zit. Ik wordt hierdoor veel rustiger helderder, zowel geestelijk als lichamelijk werkt het heel ontspannend. Ontspannend na de les voel ik me altijd veel rustiger, meer ontspannen, vrolijk en helderder. Mijn rugklachten werden steeds minder en zijn na enige tijd zelfs helemaal verdwenen! Naast het verdwijnen van mijn rugklachten merk ik bij mezelf ook andere positieve reacties op het beoefenen van tai-chi.

G. B.
_________________________________________________________________________________________________________________________

12-06-2013

Migraine
Ik ben Jonathan en mij klachten waren hoofdpijn, nekpijn, migraine en slecht slapen.Met mijn klachten zijn wij op zoek gegaan naar iemand die mijn klachten kan behandelen. Nadat ik heb gekeken op de site en een afspraak had gemaakt, heb ik mij laten behandelen door meneer Maulany. De eerste keer was weinig verschil. Maar naar mate ik aantal meer werd behandelt kreeg ik door hoe rustig en ontspannen ik ervan werd en dat ik na de behandelingen geen last meer had van hoofdpijn of migraine. Ik merk echt veel verschil, dus als je last hebt van hoofdpijn of migraine, is meneer Maulany de juiste persoon.

Jonathan Wongsoikromo. 14 jaar.
__________________________________________________________________________________________________________________________

02- 06-2013

Hyperventilatie, stress en spanning vasthouden
Vanwege klachten veroorzaakt door hyperventilatie heb ik contact opgenomen met Wim Maulany.
Ik ken Wim Maulany (ik noem hem Sifu = kungfuleraar in het Chinees) nu al een aantal jaar, vanwege de kungfulessen die ik bij hem volg. Het volgen van deze kungfulessen en het beoefenen van kungfu is de beste sport voor mij die ik tot nu toe heb gedaan. Vooral de combinatie van de benodigde discipline, complexiteit, souplesse, timing van aanspannen/ontspannen en dynamiek spreken mij erg aan. Vanaf het begin dat ik met kungfulessen begon zei Sifu tegen mij dat hij kon zien dat ik spanning vasthoud. Ik merkte wel dat ik mijn schouders optrok bij oefeningen terwijl het niet nodig was en mijn nek bij sommige oefeningen gespannen hield, maar had niet goed begrepen wat hij precies bedoelde bleek later. Een paar keer heeft Sifu aangeboden of ik mij door hem wilde laten behandelen. Het leek mij wel nuttig, maar toch ben ik er niet concreet op ingegaan (helaas).

Ongeveer een maand geleden kreeg ik plotseling (althans voor mij was dat zo) klachten als tintelingen in mijn linker- en later rechterhand en een ijl gevoel in mijn hoofd. Ik schrok hevig want zoiets had ik nog niet ervaren. Die dagen daarna kwam het nog twee keer terug, met name als ik in rust was. Op een avond was het zo hevig dat ik naar de huisartsenpost ben gegaan. De dienstdoende arts stelde de diagnose hyperventilatie, veroorzaakt door spanning/stress. De volgende dag ging ik naar mijn huisarts, die dezelfde diagnose stelde. Die heeft mij doorverwezen naar een ademtherapeut waar ik een aantal behandelingen onderga.

Zelf heb ik contact opgenomen met Sifu en heb nu een aantal Shiatsu behandelingen bij hem ondergaan. In die behandelingen werd ik echt helemaal ontspannen zodat ik kon ervaren wat het is om ontspannen te zijn. Ook heeft Sifu mij een aantal oefeningen meegegeven die ik dagelijks doe. Alles begint echter met de Yi-ontspanings methode. De vijf gebieden langsgaan waar je (op een aantal of op alle punten) spanning vasthoudt.
Als ik nu weer wat hyperventilatieklachten op voel komen, probeer ik deze 5 gebieden langs te gaan en merk ik al vrij snel dat ik spanning vasthoud. Die spanning wordt veroorzaakt door stress die ik onbewust vasthoud. Uit diverse onderzoeken komt steeds vaker naar voren  dat je bij hyperventilatie behandelen niet alleen aan het verbeteren van ademhaling gaat werken, maar dat je ook moet leren te ontspannen. Hier helpen de Yi- behandelingen en de lessen/tips die Sifu meegeeft erg goed voor.

Op deze manier leer ik steeds beter om mij te ontspannen en mijn lichaam te voelen. Een ware ontdekkingstocht voor iemand die zoveel mentaal bezig is als ik. Ik kan het iedereen aanraden om in elk geval eens te ervaren door een les/workshop van Sifu Maulany of je (veel) spanning vasthoudt. Mocht je dit merken, doe er dan wat aan en laat het niet zover komen als ik heb gedaan. Het doet je echt goed!

_______________________________________________________________________________________________________________________
20-06-2013

Migraine en vermoeidheid zijn totaal verdwenen
Al jaren had ik last van allerlei lichamelijke spanningen zonder dat ik mij dit realiseerde. Door problemen op het werk en thuis zijn deze spanningen verandert in pijntjes. De fysiotherapeut kon de pijn in de kuit en in de nek niet verhelpen en daardoor doorverwezen naar de huisarts. Na verschillende scans blijkt er niets aan de hand te zijn, maar de pijn is gebleven. Hierdoor geen zin om extra activiteiten te ontplooien.

Na advies van een collega heb ik contact opgenomen met Wim Maulany. Meteen al bij het consult had Wim van alles op te merken over mijn fysieke gesteldheid. Na dit consult en behandeling reed ik terug naar Enschede. Onderweg voelde ik een licht gevoel in mijn nek dat ik niet kende. Bij de volgende behandeling legde Wim uit dat dit ontspannen is. OK, zeer raar, want ik kon toch ontspannen. Nu ben ik er achter dat dit niet zo is. Behandeling na behandeling ben ik er achter gekomen dat ik nu echt leer te ontspannen. Wim heeft met zijn behandelingen er voor gezorgd dat de pijn in mijn kuiten en in mijn nek verdwenen zijn. Zo af en toe komt het terug, dan is dit voor mij een signaal om zelf ontspanningshandelingen te doen die Wim mij geleerd heeft.

De migraine en vermoeidheid zijn totaal verdwenen. Ik voel me dus goed door het feit dat de kwalen verdwenen zijn. Maar een prettige bijkomstigheid is dat mijn omgeving mij ook een stuk relaxter vindt. Op het werk gaat alles weer uitstekend.Mocht ik niet bij Wim in behandeling zijn gekomen dan weet ik niet hoe lang ik nog op de oude manier door kon gaan. En aangezien ik binnenkort vader wordt is de nieuwe ik meer dan gewenst.  Een meer dan tevreden “patiënt


03-11-2012

Meer ontspannen
De Yi-methode heeft mij geholpen om mij meer te ontspannen en spontaner te zijn met andere mensen bedankt wim groetjes

Geplaatst door: Andreas
_______________________________________________________________________________________________________________________
30-03-2012

Pijn in de schouder
Geachte heer Maulany, afgelopen zondag (25 maart 2012) heeft u mij op uw massagetafel de linkerschouder behandeld, ik wilde u daarvoor nogmaals danken. Prima gedaan, dagen geen last gehad, jammer dat Wierden zo ver van Arnhem is. veel succes verder

Geplaatst door: Léon Siecker


09–09-2011

Mirgraine
Wim heeft mij met zijn unieke therapie geholpen te leren ontspannen. Daardoor heb ik geen last meer van migraine en nekklachten.

Geplaatst door: Annette Koenderink


10-05-2011
Hallo wim,ik ben zo blij dat mijn zoon Gijs bij je op wushu zit.hij gaat er met zoveel enthousiasme erheen. Hij leert veel ook op emotioneel vlak het omgaan met conflicten enz. ik ben erg blij dat je op zijn pad bent gekomen,dank je daarvoor.

groet Monique


07-04-2011

Meester Wim, Ik wil jou in ieder geval hartelijk danken voor de aangename lessen die ik heb mogen volgen, bij jou heb ik leren ervaren dat fouten maken helemaal niet erg is. Ik wens jou dan ook heel veel plezier is het lesgeven van Tai-chi chuan.

Met vriendelijke groet, Vincent Jansen